Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den hemliga hjälten

En hemlig hjälte
sprang in
i ett eldstormat hus
fyllt med rök
och sönderfallande saker.

En fantastisk dåre!
Rusade in i ett eldhav
för att rädda ett liv.

Istället blev våran superhjälte
fast i tårarna - ångorna - lågorna -
i dom rödögda dimmorna
i händer av rök
i ett hav fullt av rök
i ett litet kök
sjönk han ner
mot sitt livs
egen botten.

Tog sig aldrig helt lös
från sitt steg.
Ur sin nästan svarta
medvetslöshet.
Ur sitt rökfyllda sinne.

Blev istället räddad
av en våghalsig rökdykare
som drog upp denna hjälte
ur dödens hav.

Så vem var hjälten?
Kanske dom båda?
En hjälteduo?

I försöket och Miraklet?
Ödesögonblicket?
Att vilja och göra?
Exakt vilka saker
(och fantastiska egenskaper)
gör en hjälte
till både "Super" och "Extra stor"?

En svartfläckig hund
hade just räddat den
saknade människan...
våran försvunna person.
Den själ som skulle räddas
av alla dom andra.

Så kanske hunden
var den verkliga hjälten?

Eller kanske alla tre?




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 150 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-03-09 17:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underfundig och en underbar hjälteinsats av en fyrbent villkorslös hjälte
2017-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman