Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tystnaden ett sista försök

Jag kan aldrig bestämma mig för om

Jag vill slita sönder tystnaden

Eller om jag vill behålla den för alltid

 

För det är så svårt att förhålla sig till något

Som både lockar och skrämmer på samma gång

 

Och det är inte tystnaden i sig som får mig att tveka

Utan det är oron att åter välja tystnadens språk

Bara sänka blicken och hoppas vara osynlig

 

Så kanske är det därför jag skriker inom mig

En desperat handling för att inte bli alltför destruktiv

 

Där det minst destruktiva är att välja tystnaden utåt

I ett sista försök att inte gå sönder totalt inombords




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-02-27 22:30



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit
2017-03-05

  Michaela Dutius
Bär ditt skrik Maria...ditt trots mot det svåra....det är så man ändå övervinner det! Berörande!!!!
2017-03-01

    Dan Myrbeck
Talande om tystnaden.
2017-02-28

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om den yttre och den inre tystnaden!
2017-02-28

  Ljusletaren
Tystnaden kan vara så mycket!
Jag ser tystnaden som något fint och där vi kan hämta saker på djupet som ska hjälpa oss att må bättre och så vidare.
En ofrivillig tystnad blir nog något annat och det är nog den tystnaden som du vill påpeka om.
Varför ska man prata bland de som inte lyssnar?

2017-02-28

  Salvation Pepper
Tystnaden, ja - denna svårhanterliga upplevelse. Man kan välja att bryta eller att vårda den, försöka se det goda, speciellt om den insisterar på sin närvaro.

Tystnaden kan skapa rädslor, rädslor att överkomma.


2017-02-28

  Ida-Marianne
Bra beskrivning av svåra känslor!
2017-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP