Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strandens ro

Solbelyst är stranden
i vattnet små kristaller
målar vackert bildspel
i regnbågen som faller

Varm är havets vind
vid hårlocken den leker
doft från salt och tång
ömt mot näsan smeker

Skön är sandens strand
mot foten är den varm
fåglarna som svävar
ger gryningen sin charm

I snäckorna vid brynet
hörs vacker havsmusik
från sjöjungfruns sång
känns himmelens mystik

Båten där på vågorna
som vinden ger fart
försvinner bort i fjärran
den vänder åter snart

Vågorna som gungar
för båten in mot strand
en flicka möter känslor
ett kärleksbrev i sand

En flicka och en pojke
de möts vid vågors gång
sin kärlek de bekräftar
till sjöjungfruns sång

Långt bort vid horisonten
där solen har sitt bo
ser dagen ljus och mörker
och ger till stranden ro

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 452 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-03-10 01:35



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket mycket vackert :)
2017-03-12

  Karina"Kia"
Blundar och njuter av rytmen som slår som stilla gåtfulla vågor skrivna i ord du ger!

Känslan att se ut över hav känslan stärkt av att stå där å strand...varmt vackert textat och som alltid i rim..vågar jag säga!
2017-03-11

    ej medlem längre
Vackert och rofyllt skaldat! Sommarlängtan
2017-03-11

  M.Eta
Din text gör att man längtar till sommaren och stranden med sand mellan tårna!
2017-03-10

  Blått Norrsken VIP
En dikt som fyller atmosfären med ro.
Vackert!!!
2017-03-10

  överlevaren VIP
Ljuvt ordat!
2017-03-10

  Ann V Åhsberg VIP
Så vackert skaldat. Tack!
2017-03-10

    ej medlem längre
Jag känner ro och stillhet bre ut sig i hjärtat när jag läser din vackra dikt.
2017-03-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
Du väver fint in
naturens närvaro
i livet och får
fint till drivet!
2017-03-10

  Marita Ohlquist VIP
Varm och fin text om kärleken, stranden och havet!
2017-03-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint och stämningsfullt diktat om hav och strand.
2017-03-10

  Salvation Pepper
Livets hopp kring havets kant.
2017-03-10

    ej medlem längre
Så vackert du skriver om havet och sommarvarma vindar där förälskelsen blommar!
2017-03-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO