Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag är det fettisdagen. Den enda dagen på året då man egentligen får frossa i semlor. Utan att få dåligt samvete.


Fastlagsbullen

Du runda fastlagsbulle
kom fräls min svultna själ
jag längtat har i månader
från topp till fotens häl

Din kropp är lagom rund
så brunbränd och snygg
man får dig inte smaka
om man har varit stygg

På plåten man dig bakat
i ugnsvärme så het
din kropp är lagom fylld
med mandelmassa fet

Din hatt så ståtligt ligger
på spritsad grädde vit
med lockande glädje
du bjuder till invit

Förförisk är din nuna
man kan ej låta bli
i munnen du smälter
det känns som frieri

När man dig har smakat
man längtar efter mera
med din sköna blick
du kan entusiasmera

Man njuter dig lagom
i goda vänners lag
för dig du goda bulle
är kropp och själ så svag

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 352 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-02-28 04:22



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gött
2017-03-05

  överlevaren VIP
Smaskens....hetvägg!
2017-02-28

  aol
Underbart så träffsäkert vackert hetsande gott skaldat,
2017-02-28

    Dan Myrbeck
Bjuder på:

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1744657

2017-02-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken poetisk beskrivning av den underbara och välsmakande semlan!
2017-02-28

  M.Eta
Så poetiskt fint om den goda semlan!
2017-02-28

    ej medlem längre
Visst är det mumsfilibabba!
2017-02-28

  Salvation Pepper
Aldrig att missa.

Men en räcker inte. Man äter en del ... ikring ... denna sköna dag! :)


2017-02-28

  Ewa-Britt Nilson VIP
U nderbar bulle
L iggande kulle
J a lockande är
O ch Du känner väl
* till sfär som begär!


2017-02-28
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO