Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På franska kallas dagen för Mardi gras (betyder också 'fet tisdag'). Det är därifrån som Mardi Gras-karnevalen i New Orleans har fått sitt namn. Att gå Fettisdagsgubbe är en tradition snarlik påskkärring... Och dom gick från gård till gård och tiggde mat


Fettisdagsgubbar på svenska Mardi Gras

Fick just höra
att Mardi Gras
är precis samma högtid
som våran fetaste tisdag
här hemma i Sverige

Ty på fettisdagskvällen
brukade fettisdagsgubbar
gå ut och busa
tigga mat smått och gott
mellan fika o kaffe
semlor och flott

För nu är det fasta!
(snart varje dag)
om bara en dag
bäst att ladda upp cellerna
kroppens batterier
med mer energi

Sedan svälta ur
både kroppsligt och själsligt
allt det onda
i själen
i världen
ur livet
ur världen

Men bara nu!
Nu är det fest
svensk karneval
bus eller godis
för bara en dag
med smask i vart hem

Likt mardi gras
och fettisdagsstök
i kök och på stan
när fettisdagsgubbar
busar och skrämmer
alla barnen i husen

För snart är det fasta
varje dag
varje dag
varje dag

Efter fettisdagsdag




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 443 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-02-28 15:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Intressant text !
2017-02-28

    ej medlem längre
kul nyhet. creedence gjorde en skiva som hette mardi gras.
2017-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman