Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I den svartaste av stunder

I de svartaste av stunder
kan man tänka så
rent bibliskt mäta ut ett straff
blir det kanske lättare att förstå
ett öga är ett öga värt
ett liv som sonas med ett liv
är det den rätta vägen att gå
är det så vi våldet kan rå på

men om vi kallar oss för mänskliga
och låter nåd gå före detta ovett
det finns ett bättre sätt
om brottslingen har sonat
och lärt sig fel och rätt
men ...
jag säger inte alls att det är lätt




Bunden vers (Rim) av Annaemi VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-03-12 09:51



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Bra reflektion om hedersvåld.
Det har ju inget slut. Titeln leder
tanken dit.

2017-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP