Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pillertriller

Tabletter till mig du sa det är vad du ska ha

Ty det ger lindring åt ångest och är därför bra

 

Och då jag sa att tabletter det är blankt nej

Det är inget som kan tilltala och hjälpa mig

 

Då blev du på mig nästan arg och besviken

För att skriva ut piller är oftast lätt i praktiken

 

Men då avtrubbnig i humöret är en påtaglig riskfrekvens

Och trots att jag vet samtal och medicin i kombination har stark evidens

 

Så känns det för mig helt och hållet fel

Att med hjälp av lyckopiller på ytan kanske bli hel

 

Och när man som jag hr svårt att sina känslor för andra visa

Är den biverkningsrisken så stor att jag ej törs den avvisa

 

Och ju mer jag för dig försökte förklara

Att ditt fackspråk jag nog av ska klara

 

Ju mindre du hörde på det jag hade att säga om min situation

Ty det blev för dig en slags kamp om prestation

 

Där endast dina tankar och förklaringar var det som gällde

Och då jag ville gå du nästan på mig skällde

 

Men då fick jag nog och sa till dig tack och hej

Det var nog det enda som jag i efterhand sett kunnat hjälpa mig

 

Att jag inte valde att följa dina förhastade råd

Och slapp därför av oätna lyckopiller samla ett helt förråd




Bunden vers (Rim) av Maria Sundelin VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-03-02 22:13



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Man bör överväga för och nackdelar med allt..
2017-03-05

    Dan Myrbeck
Man får väga för mot emot...

Det finns ju risk för biverkningar och beroende, bl a...
2017-03-03

  Marita Ohlquist VIP
En bra text som förmedlar styrka i det sköra!
2017-03-03

  ULJO
Piller vid svårmod ingen bra lösning
2017-03-03

    ej medlem längre
vissa som går på lyckopiller svullnar upptill sumobrottare. inte roligt när man är deppad redan innan. fina rim.
2017-03-02

  Salvation Pepper
Det var bra gjort!
2017-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP