Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1+1 = 3 ..?.. 3/3 = 2 ..?.. 2-2 = 6 ..?.. 6x6 = 37 ..?.. 7+3 = 1(0)0 ..!..


Sagan om den Ljusgrönare Tredje

 

 


Det var en gång den tredje. Den tredje lyste ljusgrönare än den andra. Den andra glänste mörkgrönare än den första. Och den första syntes gulare än den tredje. En vacker gryning satt de tillsammans på torgets trappa.
Det var fredag den tredje i tredje. Gråsparvarna kom och gick och satte sig på nytt. Den tredje trodde att även färgerna kunde flyga. Den andra tyckte allting var gott nog. Medan den första hade helt andra grejer för sig. Belägenheten intog successivt en syntes, någonstans emellan smaragd och peridot. April flög bort med marsspegeln. Den tredje hade redan glidit itu längs trappan.

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-03-04 09:03



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
"Alla goda ting är tre" ...gäller förmodligen för fler än just de goda(ste)!?! A, våren får gärna vara lika länge som regnbågen är raskt över... and X, du ger "bryter ut" en ny betydelse?!?
2017-03-06

  Anya VIP
Gäller att hålla tungan rätt i mun när man läser. Jaa varför skulle inte färger kunna flyga? Tänker på regnbågen som svävar ovanför. Jaa våren glider långsamt förbi...eller åtminstone vill jag att det ska gå långsamt...jag gillar mars och april.
2017-03-04

  Nanna X
Våren bryter ut. Brott med komplikationer.
2017-03-04
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP