Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text + Bild = Copyright Ljusletaren


Du gör dina egna val – ingen annan

 

 

Varför lever du inte

Varför sparar du allt till sen

Varför stressar du i hemmet

Varför lugnar du inte ned dig lite

 

I morgon kan allt vara försent

Då ångrar du att du inte fångade dagen

 

Behövs inga märkvärdigheter

Välkomna bara lugnet och ta in friden

 

Allt som är gratis är en gåva till dig

Varför tar du inte emot den gåvan då

 

Du är självgående och klarar dig själv

 

Varför går du då inte ut

Varför tillåter du inte dig att njuta

Varför läser du inte den där boken

Varför kramas du inte mera

Varför är du inte lyhörd för de små önskningarna

 

Önskningar om att bara vara

 

Varför skyller du så mycket på omvärlden

Varför står du inte upp för dina egna av alla gratis val

Varför bromsar du inte ned din värld och omvärderar allt

 

Vara mera med den eller de som du älskar eller

vara mera med de som älskar dig

 

I morgon kan allt vara försent

 




Fri vers (Fri form) av Ljusletaren
Läst 621 gånger
Publicerad 2017-03-03 11:37



Bookmark and Share


  Anya VIP
Många varför här. De som jobbar heltid har nog svårt att hinna med tänker jag. Inte lätt att leva i nuet när mycket trycker på. Men man kan alltid göra sitt bästa.
2017-03-07

  Bo Himmelsbåge
Ja, det behövs bara små förändringar
egentligen, för att vi ska må bättre...
och att vi ska leva i nuet och ta det lugnt...

Fint!
2017-03-06

  ResenärGenomLivet VIP
Många tänkvärda ord...vi är själva ansvariga för de val vi gör...
2017-03-06

  soligajag_1 VIP
Visdomens tid har kommit.

Man vill så mycket , hinna med, , kärlek, omtanke , läsa , vila och finna harmoni.
Oops, , tiden rann iväg. .
Ska ta mig en "tankeställare"!
Kramar om!!
2017-03-04

    ej medlem längre
Kloka ord! Det är många som stressar ihjäl sig!
2017-03-03

  Maria Sundelin VIP
Jag håller med dig, men jag trivs när det är fullfart
Kramar
2017-03-03

  Öknens Ros VIP
vi borde alla stanna upp och vara i nuet och stillheten mera, ta tillvara det som är viktigt i tillvaron, det är alldeles för mycket stress och jäkt numera.
2017-03-03

  Bibbi VIP
Visdom på hög nivå.
2017-03-03

  ULJO
Många frågor mycket att fundera över. Bra
2017-03-03

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Det är väldig bra sagt allt är bestämd förut=dåtid-presens och framtid. Människor borde tänka på det handling som interaktionernas med denna parapsykologiska lära."Du gör dina egna val – ingen annan"
2017-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren