Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som hjorten längtar till bäckens vatten

 

 

ekorren klättrar vigt ner ur busken

lämnar små tassavtryck i snön

 

ditt frånvarande ord

fyller tystnaden

jag söker förgäves

efter en sprickan i boken

en tunnel för budskapets flykt

 

 

skatan sitter gungande i toppen på

halvvuxna tallen

ser sig undrande runt omkring

 

oj som jag saknar det i snöröjningen

som jag letar det i kyrkorummet

som jag väntar det i storstädningen

ordet

kanske jag anar det

i ett eftergrälsamtal mellan ett gråtande par

 

vindpustar driver med snöstjärnorna  rör sig liksom på måfå

snårskogen låter flingorna lägga sig till rätta sudda alla spår

 

med nyfikenhet

som googlar jag allt i min närhet

men möts av ett täcke som tystar

en kudde som kväver

 

 

 

levande ordet

som avlas i livets aorta

glidande möte mellan

strupljud skoskrapa

regnbåge smutsnaglar

dröm och handsvett

 

 

tipp tapp på dörren

oväntad närvaro

rinner äntligen in

genom ytterdörren

du

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 425 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-03-03 18:19



Bookmark and Share


  Feminaz
Vacker existentiell text om längtan. Tycker om ordvalen: -"levande ordet som avlas i livets aorta".
2017-03-05

  Goraxy 89 Orion VIP
Instämmer 100% med alicia lappalainen - TACK !!!
2017-03-04

  alicja lappalainen VIP
läser texten som en nästan sakral längtan som har sin ursprång i det profana naturen.
2017-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg