Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hårddisken, en minnesteknik

Man minns inte, när man försöker, minns inte heller, när man inte heller försöker.
Okavanga Nationalpark. I den nationalparken bor en lejonhona, som ser ut som en lejonhane, och som låter med ett större , och längre läte. Ju fler hanar, som är i en flock, desto större revir, kan de få, Honan heter dessutom Mmamoriri.
Mimikry- Konsten, att byta beteende, utseende, och Läte.
Grävugglorna i Kalifornien, lever inte som vanliga Ugglor, dvs. Sover på dagen , och Lever i träd. Den arten lever, i en jordhåla, som den grävt, för sig, och sina ungar. Eftersom denna Uggleart lever på marken, har den vissa rovdjur mot sig, Bland annat Skallerormen, men genom att imitera en Skallerorm, ifrån sitt bo, så ger sig inte skallerormarna sig på boet.
Sisalen, som är en typ av ekorre, 70 procent av dess art blir faktiskt uppäten av skallerormen, men den har ett knep, som handlar om ömsesidig förståelse , i djurvärlden, den Viftar på Svansen, som för att säga, att -Jag har upptäckt dig.
Sisalen, ger sig därefter av.
Paddleguanen, lever på marken, och är en taggig ödla. Den lägger Ägg, och måste därför skydda äggen ifrån ormar.Genom att gå till angrepp, förutsatt att det är en orm som bara vill åt äggen, och inte själva Ödlan. Vill Ormen åt ödlan, så blåser den upp sig till Dubbel Storlek, för att försöka avskräcka ormen ifrån att äta upp den. Närmar sig ormen ödlan , och "Blåstricket" inte fungerar, så välter den sig på rygg, och spelar död. Detta eftersom att ormar, aldrig äter redan Döda djur, utan måste döda dem själva, för att äta upp dem.
Och detta fann jag fascinerande, det var nog därför jag kom ihåg det!




Bunden vers av Mim
Läst 203 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-03-03 19:52



Bookmark and Share


  Poeten Salvador VIP
Du är kunnig
2017-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Mim