Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till minne av Pekka Hänninen från Skövde, som lärde mig begreppet "sisäistetty rauha" (internaliserad fred)


Lugn

Freden bor i dina ord
eftertankar finns inlindade
i dina formuleringar
som pergamentrullar
vecklar jag ut
betydelserna
i orden
och tänker efter

din röst hejdar
stormen
som alltid blåser
intill mig
den samlar upp
ytterligheterna
leder mig mot
mitten
till lugnet
i orkanens öga

dina fingrar
dämpar min vilja
att fly
håller mig varsamt
kvar
de får mig att stanna upp
och se världen
på nytt




Fri vers av Anoo Niskanen VIP
Läst 897 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2017-03-03 21:15



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Så mycket och så litet kan bo i ett ord och det är inte hur man uttalar det, eller när man gör det, utan innehållet man ger det (betydelsen) Vi ger innehåll åt våra ord - eller använder dem tanklöst för att döda tystnaden inom oss.
-
Så fint du skriver och väcker tankar i denna dikt!!!

2017-03-10

    ej medlem längre
Vilken underbar poesi. <3
2017-03-07

  ULJO
Underbart lust och vackert
2017-03-05

    Lena Söderkvist VIP
Värme och mänsklig fristad. Det är evighetsaktuellt, men du lyckas ändå bli personlig.
2017-03-05

  Ninananonia VIP
Fin dikt
2017-03-04

  alicja lappalainen VIP
lugnet du beskriver är förförisk..
2017-03-03

    Sefarge VIP
"Tillit till det
inre ljuset" dikt
Tack!
:)
2017-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Anoo Niskanen
Anoo Niskanen VIP

Mina favoriter
de ryms i tystnaden
Rotlös