Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen visste om det var undergången eller den stora framgång

Ingen visste
om det var ett UFO
någon slags helt ny typ av bil
kanske en svävande båt
en bevingad flotte
något slags domedagsvapen
eller storebrorsögon
en mirakulös farkost
för människors och affärers
förflyttning
över jorden
igenom staden
som ett målarstreck
av köld och rök
och bortsuddad färg
som inte borde vara där
kanske ett paramilitärt experiment
eller ett underjordiskt
offentligt och privat
hyperkommericiellt
eller andra intressen som styr
drar runt i tråden
mot himlen och marken
med ett sådant märke
något magiskt märkligt
demoniskt och himmelskt
som nog ingen mer kunde begripa
och beskriva
som en halvmålad tavla
som ändå uppenbarara hundra gånger mer
än då den var klar
någon snart visste inte
hur man stannar upp i tid
och andas in livet
kanske vetenskapen
kanske det är hela vetenskapen
som gått alltmera ut ur styr
obegripliga teknologier
ultraförädlade produkter
som börjat måla över
våra himlar
stampa ner våra marker
våra gator

kanske detta ändå var
någon slags märklig reklam

för bara sig själv?

eller för all slags mänsklig hybris
i hela världen

kanske den bara var en leksak
för ett rikemansbarn

någon som har alltid för mycket
med pengar och sängar
människoänglar
ängar och drängar
för att kunna hinna växa upp

sitter fast
i en hyperteknologisk karusell

mellan "alltmer" och bara ännu mer
för någon att hinna få fatt

då jag plötsligt
såg ett bevis
för att den var ett konstnärligt mirakel
storhetsdåd av livet

något stort
för att väcka upp våra
söndagssovande lördagssjälar
från våran allt djupare dvala

såg ett ännu större bevis
för att den stod för undergången

visste inte längre
vilket av dessa två svar
som var det samma
eller det sanna

den fullständiga kollapsen

eller en helt ny värld
som hade just har börjat att ta form
på varje gata
hem kök och torg
glänta och minneslund

såg en förskräcklig gravstensskrift

såg det mest sköna
och grönskande under
av framtidsdrömmar

med en grönskande sida
och något förfärligt där under

vågade inte titta mer
än med halva ögon
på detta

så bländande skönt
så förlamande likblekt

bara hoppades
bara hoppades

att det inte var
och att det verkligen var

just vad vi trodde

att det var

att det var




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 185 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-03-04 12:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dunderhonung behövs efter spänningen mycket tankar ger du ständigt :)
2017-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman