Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minns en annan tid

Sitter på en stol
I en stimmig restaurang
Sorlet
Skratten
Jazz som skvalar ut ur högtalarna
I taket lyser glittrande lampor
som små diamanter
Skapar stämning

Jag sitter vid det runda bordet
Med dig
Lyssna till sorlet
Känner doften av tacos, sprit och värmeljus
Tar en klunk citronvatten
Funderar en stund
Andas
Lyssnar
Kramar din hand i min
Vet att du ser på mig
"Du är så vacker, min vän"
Jag ler.

Hör ljudet av röster
Några bord längre bort
De talar om livet o kärleken
Om det svåra

Minns en tid för länge sedan
En annan man
Ett annat liv
Sorg
Ensamhet
Smärta nästan outhärdligt svår
Minns hur jag lämnade hemmet
Ville aldrig vända hem igen
Minns hur jag grät,
frös så jag skakade
Tänkte
Barnen har ju en pappa
Nu är det hans tur
Jag ger upp nu...
Minns hur jag vänder hem
Gråten
Ångesten
Kvidande läten
Tysta skrik
För att inte väcka barnen

Allt hopp var släckt

Morgonen kom ändå
Vi tog ett beslut
Att gå skilda vägar

Nu sitter jag här
Den lyckligaste
Så jag fann en vän
Som älskar mig
Du är mitt hjärta
Jag älskar dig

Tänker på mannen
Vid bordet intill
Som nog går igenom
Samma helvete som jag gjort

Vi lämnar restaurangen
Utanför stannar jag

Ber att mannen
några bord från vårt
ska hitta en framkomlig väg
Hitta Kärleken
På något sätt

Tar din hand i min
tacksam att jag får ha dig vid min sida
En dag i taget
Livet är så skört
Men ändå så starkt
Lever nu
Tacksam




Prosa av Qvinn n'Lion
Läst 245 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-03-05 00:09



Bookmark and Share


    carinamnm
Ni är underbara båda två! Så vackert om resan till kärleken, trots märta och uppbrott.
2017-03-05

    ej medlem längre
Så vackert skrivet. Du lever nu!
2017-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Qvinn n'Lion
Qvinn n'Lion