Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt av Ingemar Andersson mars 2017


DET LILA TRAFIKLJUSET

Fastans lila trafikljus har parkerat
i baksätet på kaplanens limousin
inslaget i ett skilsmässopaket
med omslag av utrivna blad
från en försvunnen religions heliga skrift
nerfläckat av aska från kremerade fjärilar
från en tid innan evolutionens upptäckt
balsamerat med parthisk myrra,
stämplat med kattfot av kvicksilver
och kryddat med flisor
från ett sönderslaget piano
vars ostämda klanger ännu ekar
i västanvinden.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Ingemar Andersson Katrineholm
Läst 369 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-03-05 10:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingemar Andersson Katrineholm
Ingemar Andersson Katrineholm