Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den besjälade handen

Den besjälade handen
som från himlen
fem korta långa andetag
i fingerspetsar

knappt ens en fjäder
i denna ängels vinge
knappt ens ett gram
på denna hävstång

men tillsammans
med allting annat
runtomkring
alla andra små
obefintliga möjligheter

var det ändå nog

för att lyfta upp
en nedtyngd själ
ifrån världens botten
ut ur skuggorna på golvet
bort från sängkantens
madrasserade mardrömscell
tvångströjans sänglika trasselkläder
för livsflykt och fångar
eller åter befriad
från skuggornas dimmiga rike
av nöd köld och död
bort! - upp - iväg!
på väg mot morgondagen
igen & igen

bara knappt ett gram
nästan knappt en fjäder
i denna lilla hand
i denna ängels vinge

det lilla som fick någon
att åter lyftas upp
till sitt eget steg

till den lilla möjligheten
(att något mer finns)
för något litet nytt
att kunna nå fram

eller lappandet lagandet
av alla trasiga morgonkläder
och midsommardräkter
av något ännu mera gammalt

så att det åter
blir som nästan nytt

med en enda fjäder
med ett enda ord
med ett enda gram
i dessa fingrar
på dessa läppar
på denna änglavinge

det sträckte sig upp
en enda millimeter
och ett helt liv

med den besjälade handen




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 231 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-03-05 11:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken oerhört vacker och berörande text Bokmärker!
2017-03-05

  Feminaz
Väldigt livsvacker text besjälad som ett musikstycke.Vila och hälsa för själen!
2017-03-05

  Sommarnattsljus
Wow! Vilken fin text, både smärtsam och stillsamt vacker. Jättefin!
2017-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman