Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till ledare och upprätthållare av ordning. Ibland låtsas vi som om alla vore snälla


manual för många syften

Det var inte tillräckligt att vi en gång var slavar åt adeln
rättslösa
Instängda i storbondens svinhus
femton i ett rum
tyngda av sjukdomar
nedsmutsade
sämre mat
kyla

det var inte tillräckligt

man stoppade oss i koncentrationsläger
lät oss bekämpa varandra i krig
bror mot bror
bror mot syster
syster mot syster

men det var inte tillräckligt
hungrades
sjuka

man matades med information
om era överlägsna liv
ni delade med er av skuldbördan för
er historia
men det var ni som beordrade oss

våldtäkter

mord

liv i fångenskap

ni sade att ni var dom goda
att vi skulle vara vänner
tänk dig då att jag smyger in i ditt liv
fängslar din far
mördar din dotter
och tar mig friheten att döma dig

det var inte tillräckligt

jag är ingen del av er historia
vi har blivit dikterade
vilka vi ska vara
vilka vi får bli
och ni undrar om jag är arg

Dina förfäder har förtryckt mina
du förtrycker mig
du kommer förtrycka mina barn

och sedan har du fräckheten att döma mig?
hålla mig i fattigdom











Fri vers av Jonjovan
Läst 762 gånger
Publicerad 2006-05-20 16:50



Bookmark and Share


  Bengt VIP
En härligt politisk text!
2006-05-21

  Pingu
Riktigt jävla bra..

Människor är så jävla överskattade. Man borde tvinga alla till att läsa i en jävla historiebok så alla kan fatta att människor trycker ner mänskligheten.
2006-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Jonjovan
Jonjovan