Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och skärgården inväntar deras rörelser


en verklighet närmare dit de går

mellan hjärtslagen en stormvind

som vänder allt på ända

 

bilderna som framträder på näthinnan

minnena och impulserna

 

hur han förstod att avvakta

hennes genmäle

 

doften av sockertång

solregnet som fick ljuset att lysa i ögonvrån när hon mötte himmelens blick

hur världsalltet tycktes lyssna

och dofterna förstärkas

tills hon sparade scenen i en enkel diktamen

 

 

och de minns också de branta hällarna

klipporna som solstekta erbjöd dem ett dansgolv

den hisnande känslan av att nästan flyga när de sprang ned mot vattnet

och efteråt trötta svalkades sig i havet

 

                         *

 

tjugofem solvarv senare tänker de att de kanske glömt hur man gör

nu när barnen är utflugna och livet börjar vakna

 

men de börjar utforska världen igen

nyfiket och ystert

 

ännu drömmer de om dagarna

 

en hel verklighet närmare 

dit de är på väg

 

© Birgitta Wäppling, 25 maj 2017

 

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 426 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-05-25 18:10



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa man får nog starta om när barnen är utflugna. Hitta varandra igen...tänker jag. En mycket vacker text och du målar exemplariskt havet och klipporna.
2017-07-01

  Göran P Rödholm
En vacker och följsam dikt. Din penna firar triumfer här. Ordalydelsen runt de 25 åren är väldigt målande. En av dina bästa, tycker jag.
2017-05-27

  BenGust VIP
Yster betraktelse uppblandad med vemodsdjup i förhoppningsfull anda.
2017-05-25
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP