Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sömn i gryning

Du slumrar till
och vaknar
hösten har bytt färg
likt skrivna brev
bilden framför dig
försvinner bort
löven täcker ängen
i stora drev

Du slumrar till
och tåget har gått
ingen i närheten
ensam på perrongen
långt där borta
gnisslet mot spåret
nu melankoli
i kärlekssången

Du slumrar till
havet är vidsträckt
vågorna gungar
och vattnet är blått
sandstranden varm
snäckorna spelar
klar är himlen
molnen har gått

Du slumrar till
och vaknar upp
drömmen logisk
och kärleken sann
sömn i gryning
på siden lakan
en kvinna bredvid
livet du fann

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 331 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-03-08 18:50



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
Vacker melodi och ord som bottnar!
2017-03-15

  Lars Hedlin
Så fint du skriver!
2017-03-12

  Ingrid Trolle
En vacker dikt
om livet och
kärleken
2017-03-09

  ResenärGenomLivet VIP
Tiden försvinner så fort när man slumrar till...fint...
2017-03-09

  Salvation Pepper
Goda tankar, goda ord.
2017-03-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart vackert och drömlikt diktat om dröm och verklighet.
2017-03-09

  Sofhia Wirström
så fint och poetiskt
2017-03-09

  Blomma-Stjärna VIP
betagande!
2017-03-08

  överlevaren VIP
Att leva som i en dröm måste vara underbart!
2017-03-08

    ej medlem längre
En text som det är väldigt lätt att tycka om - och det gör jag - mycket!
2017-03-08

  Marita Ohlquist VIP
Älskar det sista stycket, en fantastisk avslutning på en bra text!
2017-03-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO