Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlåt

Förlåt en galning
som inte tänker före
går på utan någon plan
i skorna utan snöre
han tappar sin tro
för han tänker på annat
förlåt en galning
som borde ha stannat

Förlåt en galning
som skäms som en hund
går upp varje morgon
men sover aldrig en blund
köper aldrig blommor
fastän jag nog borde
förlåt en galning
som aldrig säger gjorde

Förlåt en galning
som jämt är på krogen
går dit varje kväll
och du är ensam i skogen
drinkarna serveras
en och många flera
förlåt en galning
som bara vill ha mera

Förlåt en galning
som ständigt är beredd
går till terapeuten
men är ständigt rädd
osäkerheten finns där
och kärleken likaså
förlåt en galning
men jag älskar dig så

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 778 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-03-06 23:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Starkt och ärligt skrivet. Insikt och att ta ansvar för sina olika val är det första steget till helande och utveckling.
2017-03-14

  Lars Hedlin
Bra starkt och i beröring
2017-03-12

  ResenärGenomLivet VIP
Brister och fel har nog de flesta människor...då är det bra att kunna be om förlåtelse, men viktigt också att förlåta sig själv...mycket bra skrivet...
2017-03-09

    ej medlem längre
Stark skildring av vilja men inte förmå...
2017-03-08

  StinaJ VIP
Berörande text om livet och människans misstag. Ett förlåt är en iaf en början.
2017-03-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
I fart mycket
sker men förlåt ger
kanske att något
till det bättre
förändras...
Tankeväckande
beskrivet...
2017-03-07

  Maria Sundelin VIP
Väldigt talande
2017-03-07

  Eva Helene VIP
Starkt skrivet om en "galning" - och det kan vara vem som helst av oss.
2017-03-07

  P-E-H
Mycket starkt berörande. Slutet får mig nästan att gråta.
2017-03-07

  överlevaren VIP
Starkt beroende som ger konsekvenser för sig själv och sin omgivning.
2017-03-07

  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande om en man som sitter fast i missbruket!
2017-03-07

    ej medlem längre
Mycket berörande dikt.
2017-03-07

  Salvation Pepper
Storheten i förlåtelsen ska aldrig underskattas.

Gott skrivet!
2017-03-07

  Niliboy
Förlåt, så säger vi, å förlåter så gärna.
Dikt med insikt om den förtappade som vi beder för, å vi ser ju att bönerna hjälper!
Mycket klyftigt!
2017-03-07

  Blått Norrsken VIP
En naken text i vederbörandes kamp mot sin självinsikt som tär på själ och kropp .
2017-03-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Så bedjande och berörande diktat om begäret som tär och skakar om liv och kärlek.
2017-03-07
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO