Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidsvulkan

Guds huvud, ett av många, är borta.
Nåja, bara halva huvudet fattas.
Resten är en ring, en blå krona:
kraniets kant kring en tidsvulkan.


Hur vet du att det är Guds huvud?

För att du lyssnar:
i den handlingen – lyssnandet,
finns ditt hopp om Gud.


*

Det finns konstiga självklarheter:
varför vill så många vid sjukdom
att läkandet ska komma från
någon annan människa?

Det är människans inneboende
behov av gemensamhet.
Fråga vad som kom först:
sjukdom eller ensamhet?




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 225 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-03-07 20:26



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det var djupa frågor att fundera på...
2017-03-09

  ULJO
Riktigt bra
2017-03-08

  Ljusletaren
Låter som det är Kaptenen som talar (bytt identitet eller ).

Vansinnigt bra!
/kram
2017-03-08

  Blomma-Stjärna VIP
Åh, så bra!!!
Jag tänker att det väsentliga är
- prioriterad ensamhet; en samhet med Gud -
- gemenskap utan falska premisser (alltså var och en utgår från sig själv - ansvarar för sitt inre, i sitt möte och i sin förändring)
2017-03-08

    ej medlem längre
när bitarna faller på plats
dukar vi upp svaren, kapten +
2017-03-08

  Marita Ohlquist VIP
Här var det mycket att tänka på!
Ditt signum!
2017-03-08

  Bibbi VIP
Tänkvärt.
2017-03-08

  i af apa
ja vad kommer först? kan det vara så att hönan kom med ägget?

bra!
2017-03-08

  aol
Bra och så tankeväckande skaldat
2017-03-08

  Goraxy 89 Orion VIP
Jaa - Det kan vara så !
2017-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper