Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

APOKALYPS - tanka

Världen våldtagen

hesa skrik om nåd ljuder

förblir ohörda

krigens larm överröstar

bygger inte broars fred




Bunden vers (Tanka) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 387 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-03-07 17:42



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA vi lever i en tid av påverkan från starka krafter just nu...
2017-03-12

  ResenärGenomLivet VIP
Helst vill man inte tänka på det du så bra beskriver...
2017-03-09

  KattenKin VIP
Ja, hur ska vi lyckas vända världens vidriga utveckling, den frågan ställer jag mig ofta med halvt om halvt uppgivna tårar.
2017-03-09

  ULJO
Världen blöder och det visar du enkelt i denna fina strof
2017-03-08

  Blomma-Stjärna VIP
apokalyps följer vår mänskliga historia - girighetens, våldets och makthungerns katastrofala följder -
Bra skrivet!

- kärlek och omvårdnad och kamp för bättre byggen av broar och fred följer i spåren
- ger hoppet inte upp - föds nya hopp varje dag

2017-03-08

    ej medlem längre
den fallande rytmen passar alldeles perfekt till innehållet tycker jag...och orden förtäljer planetens avigsidor på ett klart och mycket skrivstarkt vis - applåd såklart! tack.
2017-03-08

  Magdalena Eriksson VIP
den hemsak sanningen kan det kännas som
men det finns mer och vi hoppas på under?
2017-03-08

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som belyser situationen i världen!
2017-03-07

  M.Eta
Önskar att en god fe's trollstav kunde förvandla det onda till det goda. Men det sker bara i sagans värld! Man står maktlös, fin tanka vers!
2017-03-07

    ej medlem längre
När ska det någonsin bli fred och lugn på vår jord?
En mycket fin haiku som berör har du skrivit.
2017-03-07

    Sefarge VIP
När förlåtelsens förståelse
saknas och jakten på egna
Fördelar fortsätter utan att
bry sig ett dugg om andras
Lidanden Då kommer inget
slut på långan tid att finnas
Och FN-samfundet stå och
Lamslaget titta på . .Tyvärr!


2017-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP