Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
True story...


Att köpa BH

Jag och min pojkvän gick på en av de centrala
Köpmannagatorna i Uppsala
Då plötsligt var det ett av Bh-banden
Som gick av så jag fick gå med ena bröstet i handen,
Såhär,
På jakt efter en affär
Som specialiserat sig på damunderkläder
Det brukar finnas minst en, i större städer
För med en femtedel av alfabetet i kupa
Behövs mer stadga för att jag inte ska stupa
Med krokig rygg vid en ålder av femtiofyra
Synd bara att dessa plagg ska va så djävla dyra.

I en galleria en halvtimma senare
Står vi bland spets-trosor, korsetter och något stil-renare
T-shirt Bh-ar som trycker ihop stora tuttar så de ska se lite mindre ut
Och push-up Bh-ar som trycker upp tuttarna så de nästan ramlar ut
Amnings-bh-ar som har ännu en funktion
Jämfört med strap-less balconette
Som bara är till för att framställa bröst
På ett normativt, estetiskt fördelaktigt sätt.
Jag ser att min pojkvän är lika skitnödigt obekväm
Som jag när jag ber honom välja mellan svart, vit, hudfärg eller crème
Så tillslut letar jag upp x-antal, random byste-kassar
I storlekar som jag bara hoppas att de passar
Och gömmer mig med dessa i närmsta provhytt
Men får snart sällskap av pojkvännen som flytt
Expeditens frågande blickar utanför
Med orden ”får jag va härinne? Ja dööör
Om jag måste stå därute ensam en sekund till”
Och jag svarar ”jaja, du gör som du vill”
Sen sitter han med händerna tryckta i knät
Medan jag växlar mellan spetskupa och slät
Och svarar när jag frågar med något plågad min
”Ja älskling, du... du är jättefin”
Expediten knackar på och frågar om jag vill ha
Hjälp med nåt, men pojkvännen svarar
”nej tack, det går bra”
Vi skrattar alla tre och expediten säger generat
Att det var väl bra att
Få med sig lite hjälp…

När jag slutligen bestämt mig och vi går för att betala
Hör vi tjejerna framför oss i kön tala
Med varandra
”jag får ut och kolla om han sover”
Och då förstod jag att alla andra
Kvinnor som är ihop med män
Lämnar honom, med telefonen
Utanför när de går in i en dam underklädes-butik
De tar inte med honom in som ofrivillig publik.




Övriga genrer av Skogens Drottning
Läst 379 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-03-07 22:31



Bookmark and Share


  Skogens Drottning
Länk till video nedan:

https://www.youtube.com/watch?v=0Q1_k-a5ASk

2017-09-16

  Öknens Ros VIP
att köpa BH är en hel vetenskap, tufft av din kille att följa med in!! ;)
2017-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Skogens Drottning
Skogens Drottning