Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Nära till en förändring

 

gjorde ont i mig

minnena stormade

skrynklades ihop

ögonen tårades

allt kom över mig

 

jag andades tittade ut

himlen var tung och grå

väntade på ett ögonblick

då det lönade sig vara jag

tog mig samman reste mig

 

den kalla dagens vinterdis

jag tog mig mot horisonten

vägen var knagglig och svår

tiden var inte på min sida alls

horisonten flyttades längre bort

 

i hjärtat en tagg att dra ut

från en ovän att återlämna

min styrka skulle visa sig

detta skulle ge mig bevis

jag ägde kraften rycka den ut

 

de såg föraktet hänsynslösheten

hur några trampade på mig

de hejdade sig aldrig tänkte efter

jag blev hårt tilltygad och sargad

 

idag kan jag inget vänta av någon

inget annat kunde de göra med sig

än att ta ut sin frustration på mig

jag förlät dem men drabbas av det

sörjde förfärdes plågades över det

 

jag känner sorg för de förlorat insikt

de borde känt sin solidaritet existera

att de fått lära sig stå upp för andra

 

när barn växer upp och tar sig framåt

behöver de starka förebilder och ideal

människor som visar dem sann respekt

medkänsla omtanke förståelse är viktig

barnen behöver förslag på hur göra gott

lära sig hur ta hand om sig på bra sätt

 

de obetänksamma liksom illviljeliga

deras gärningar blir kända hos mig

min tillit till deras handlingar formas

de visar att de inte förmår göra gott

de fortsätter döma förhasta sig krossa

 

och om jag var moderjordens hjärta

skulle sinnena jubla rakt ut om de såg

att yttre gärningar speglar deras inre

är det så de vill behandla sin nästa

 

välj att skapa livet med hjärta och kärlek

lär känna hur din djupa omtanke strömma

att det kan inspirera till att välja handling

inte utifrån en impuls utan utifrån hjärtat

att det rätta är att försöka förstå och förlåta

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-03-08 13:18



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Starka rader som säger mycket. Och en väldigt fin målning, tilltalar mig starkt.
2017-03-09

    Peter Söderqvist
Fin text som leder tankarna.
2017-03-09

  ULJO
Mycket starkt och berörande detta
2017-03-08

  StinaJ VIP
Berörande text, starkt förmedlat.
2017-03-08

  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande text som manar till eftertanke på det egna jaget!
2017-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP