Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text + Bild = Copyright Ljusletaren


Kväv lågan

 

 

Lågan brinner saktmodigt friskt och glatt och inget kan kväva den, känns det som.

Dansar lekfullt och tryggt ut över själen som ett balsam till innevånarens munterhet.

 

Stadigt förankrad med fötterna på jorden och med en blick av godhet till hela livet.

Djupa tankar cirkulerar i protesten mot den svaga människans starka rop i grupp.

 

Kastar med stor kraft ut sårande skapelser mot målets tindrade kraftfulla ljuslåga.

Dumdristigheten är inte svältfödd utan riktigt välgödd när visheten avdunstade.

 

Kväv lågan skallar det inom människan och kväv den genast till underkastelse.

Härskarrösten är inte nådig utan rent ut sagt sårande i sin vishet till sin sanning.

 

Lågan är nu svagt flämtande av syrebrist i brist på sin oemotståndliga livsvilja.

Darrar och vibrerar i ett inre av uppror mot människolivets starka spydighet.

 

Ingen kan kväva en livsviljas ständigt brinnande låga innan tiden är utmätt.

Kämparglöden tillsammans med godhetens låga går inte ens att stryka ut.

 

Lågan blir flammande i alla färger med ett sken inte likt något annat ljus.

Brinner samstämt med goda viljors överlevnad för en förenad världsbild.

 

 




Fri vers (Fri form) av Ljusletaren
Läst 639 gånger
Publicerad 2017-03-08 15:29



Bookmark and Share


  Lindha W Gustavsson
Underbar text - starkt uttryckt att det goda ska/måste vinna, och så länge lågan flämtar finns det hopp, och det måste vi tro på.
2017-03-18

  soligajag_1 VIP
Så stark och magisk är denna låga!!
Underbar text!!
2017-03-15

  ResenärGenomLivet VIP
Om man kunde förena allt det goda skulle det onda inte ha en chans...vi behöver dra åt samma håll för att få något att hända...
2017-03-09

  Salvation Pepper
Lågan vinner alltid, för den finns överallt. Den har vänner som kommer. Den kan göra jorden till en eld.

"en förenad världsbild"

Så, hotet är inget att bry sig om. :)
2017-03-09

  Maria Sundelin VIP
Låt ingen ta över dina känslor och ditt liv
Kramar
2017-03-08

  ULJO
SUVERÄNT SKRIVET
2017-03-08

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Ja den är bästa ord "otroligt" bra skrivet, skarp laddad men ändå vänlig. "Kväv lågan"
2017-03-08

  Bengt H VIP
Otroligt. Det känns som att det handlar om mig. Blev verkligen träffad.
2017-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren