Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Acidofilus och Bifidus

Två vänner från naturen
vill gärna hjälpa till
ge av livets goda
och allting som du vill

Vi finns i det du äter
på morgonens balkong
rinner ut på tallriken
ur en färggrann kartong

En smörgås med skinka
och lite utav oss
yoghurt med vaniljsmak
får dig att släppa loss

Frukt i alla former
det bjuder vi gärna på
yoghurten blir godare
det kan du förstå

I juicen och filmjölken
vi simmar i miljoner
ett glas och kanske två
är lagom portioner

Acidofilus och Bifidus
är våra stolta namn
vi hjälper dig på traven
att nå hälsans hamn

Ät oss regelbundet
och magen din mår bra
lättsamma produkter
är det enda du bör ha

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 671 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-03-09 01:59



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Tackar jag för :)
2017-03-12

  Ingrid Trolle
Bra kostråd
2017-03-09

  ResenärGenomLivet VIP
Det var en trevlig reklam för något som är både gott och nyttigt...
2017-03-09

  Salvation Pepper
Så, du extraknäcker i reklambranschen? :)

2017-03-09

  Solstrale VIP
Ja ... Precis så bra! Alltid!
2017-03-09

  Marita Ohlquist VIP
Ger nog dagen ett bättre stöd
än två muggar kaffe och ett knäckebröd!
2017-03-09

  Eva Helene VIP
Fint! Har själv blivit en frukostmänniska, förr var det lite si och så med den saken . . .
2017-03-09

  M.Eta
Kostråd i poesiform, kul!
2017-03-09

    ej medlem längre
Vilken härligt uppfriskande matpoesi!
2017-03-09

  överlevaren VIP
Goda bakterier, håller oss i form!
2017-03-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO