Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Motion

Skivstänger i luften
muskler ska bygga
Träning för kroppen
ålderdom ska tryggas

En löprunda i skogen
där frihetskänslan bor
kondition ska stärkas
med nya joggingskor

En cykel med växlar
motionsrunda så lång
Backe stärker muskler
till ljuvlig fågelsång

På skridskoskena lång
en åktur med behag
Ut på nyfryst blankis
där vinden blåser svag

En simtur några meter
kanhända är det kallt
En nyttig motionsform
som kan betyda allt

Skidor på längden
glider lätt på tvären
Vackert vinterväder
skön är atmosfären

Springa, hoppa, skutta
är bra för kropp och själ
Men om man blir slarvig
då känns det väldigt väl

En jakt på kalorier
har många frågor rönt
Motion är inte skadligt
men det ska vara skönt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 557 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-03-15 08:27



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Goda insikter.
Man ångrar aldrig att man tagit en promenad eller tränad.


2017-03-16

    ej medlem längre
Balans är viktigt! Men du ska gilla att träna annars tappar du snart lusten
2017-03-15

  Janina Kaminska
Instämmer, bra skrivet. Det ska vara skönt att motionera.
2017-03-15

  överlevaren VIP
Instämmer....gäller bara att hitta sin grej som känns stimulerande för kropp och själ.
2017-03-15

    ej medlem längre
Bra skriver och jag instämmer helt i den sista raden: motion ska vara skönt. :-)
2017-03-15

  Blått Norrsken VIP
Balans ska det vara även i detta sökande av hälsa och välmående . Bra skrivet!!
2017-03-15

  Marita Ohlquist VIP
Visdomsfulla ord att bära med sig i vardagen!
2017-03-15

    ej medlem längre
Ligger mycket klokhet i de här orden!
2017-03-15

  M.Eta
Du har fått med det mesta i motionsväg, bara att vraka och välja! Bra text!
2017-03-15

  Niliboy
Ja, jag sportar med stavar å mår bra efter en stärkande promenad! Fin å främjande dikt!
2017-03-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO