Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tempelbron

Ett prydligt byggnadsverk
där över lugnets vatten
du strålar med ditt ljus
som ledstjärnor i natten

Med dina vita räcken
du är en skön symbol
mot skyn den skådar
din vidsträckta kupol

I vattnet simmar änder
kring årets alla dagar
naturen runt omkring
den älskar och behagar

På bilder som ska sparas
du har din egen plats
vid bröllop eller fester
med kameran vi tar sats

Vid gökottan på våren
du är ett givet mål
i mötet med sommaren
vi gärna ropar skål

På vintern kan du vila
och nya krafter få
då är du så vacker
mot himmelen den blå

På valborgsmässoafton
man firar att du finns
din glans vid eldens låga
är någonting vi minns

Kring årets alla dagar
du står där i din ro
behagar med ditt ljus
du kära tempelbro

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 539 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-09-16 11:00



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
En fröjd att läsa....fridfull text!
2017-09-18

  Karina"Kia"
En lugn och fin hjärtePunkt..med vatten och brons vackra räcken runt om som fästen!

Vackert!
2017-09-16

    ej medlem längre
Vilken underbar hyllning till en vacker och betydelsefull plats. Jag tycker också att din fina text gott kunde få pryda bron på något sätt. :-)
2017-09-16

  Blått Norrsken VIP
Fint i din hyllning till en speciell plats i ditt hjärta.

2017-09-16

  Eva Langrath VIP
Fint om en plats betydelse,
2017-09-16

  Maj-Lis VIP
Vackert skaldat
2017-09-16

  Marita Ohlquist VIP
Underbart vacker hyllningsdikt!
2017-09-16

    ej medlem längre
Vackert. Underbart skaldat. Njutfullt att läsa.
2017-09-16

  Blomma-Stjärna VIP
Texten bör ramas in och sättas upp i tempelbron - tycker jag :-) - Så fin!
2017-09-16

    Lars J
Bravo!
2017-09-16

  aol
Underbart berörande och så fint skaldat till detta byggnadsminne.
2017-09-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO