Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Melankoli

På andra sidan midnatt
är himlen aldrig ljus
i stadens mörka gränder
går liv på lånat rus

En kvinna säljer kärlek
i någon trappuppgång
men det är bara början
ty natten den är lång

En vinflaska på gatan
är splittrad i bitar
en man ligger skadad
av någon klädd i nitar

En flicka blev våldförd
på gatsten i ett hörn
kroppen blev smutsig
och själen fick en törn

I rännstenen det kryper
en man som druckit sprit
av alkoholens ångest
hans ansiktsfärg är vit

En spruta ligger kastad
på gatan någonstans
en kvinna ligger orörlig
av liv som en gång fanns

En ölburks vassa kanter
har skadat någons fot
en ambulans från fjärran
till undsättning med bot

En kniv har glimmat till
kring gatljusets sken
någon ses som livlös
när natten blivit sen

På andra sidan midnatt
är gryningen på gång
i vinden har man hört
en melankolisk sång

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 369 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-11-02 08:21



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så bra framfört med innerlig känsla
2018-11-05

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket tragiskt som pågår i mörkret...
2018-11-03

  Eva Langrath VIP
Skicklig skildring av en svår verklighet .
2018-11-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
N är mörkret slår
A llting ändrar färg!
T illtagen, slagen når
T illslag var som helst
! bov som drabbad får
! ett helt onödigt snärj!



2018-11-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Instämmer i DavidM:s kommentar. Samhället av idag är skrämmande. Och du sätter det på pränt.
2018-11-02

  DavidM VIP
Skickligt förmedlad samhällsskildring. Inledning och avrundning snyggt sammansatta.
2018-11-02

  Marita Ohlquist VIP
En skrämmande bild av en del som sker i vårt samhälle!
2018-11-02

  M.Eta
Tragiskt!
2018-11-02

  Feliaxel VIP
Mycket som händer i nattens mörker
2018-11-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO