Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårtecken

Vattnet stilla som en spegel
vid en sjö i månens sken
näktergalens sköna sång
hörs från björkens gren

Det sprudlar av liv
vid å och vattendrag
en drake mot himlen
där vinden blåser svag

På ängen dansar sippan
i klänning vit och blå
och harens söta ungar
vill gärna pröva på

Från taknockens ränna
en droppe faller ner
snön smälter långsamt
där solens strålar ler

Tulpaner vill trängas
i parkers svarta jord
små knoppar brister ut
likt starka kärleksord

Från boets sköra kvistar
hörs ungars sköna sång
och fågelmammans iver
syns tydligt dagen lång

Vid älven sitter näcken
och spelar skön musik
hans ton fyller rymden
så fröjdefull och rik

När björkens skira krona
får gröna friska blad
då spritter det av glädje
över land och stad

Då vet vi ganska säkert
att vintern har försvunnit
och vårtecken vi ser
mot vinterkylan vunnit

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 476 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-03-09 15:43



Bookmark and Share


  Niliboy
Ja, Uljo du diktar fint!
2017-03-12

  Lars Hedlin
Underbart :)
2017-03-12

  Karina"Kia"
Ååå! Vad jag längtar till våren av alla dessa rimmande ord!

Man vill verkligen känna på våren uppleva den just i nuet..så vackert som du skriver i dikten,härligt att känna på vår vår!


2017-03-11

  Yrre VIP
Ja! låt vintern väck!! jag vill ha en blommande midsommarblomster häck :D
2017-03-10

  Blått Norrsken VIP
Mycket fint och bra skrivet av dig . Så vackra skildringar av naturlivet. Mycket bra rytm i texten . Tack !!!
2017-03-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilka fantastiska vårbilder du delger läsaren i din vackra dikt.
2017-03-10

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, nu längtar man ännu mer när man läser dina fina verser, men snart så är den här...
2017-03-09

  Ingrid Trolle
Åh så underbart.
Man vill genast ut
och beskåda alltsammans,
som ännu inte syns, men
som man vet skall komma
snart. Det sliter rakt in i
hjärterötterna att få komma
ut i härligheten
2017-03-09

  Maria Sundelin VIP
Önskar att jag kunde få se dessa tecken här och nu
2017-03-09

  överlevaren VIP
Väcker vårkänslor...vackert!
2017-03-09

    ej medlem längre
Vilken vacker hyllning till våren!
2017-03-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Vår vår så kär
Du skriver om här
vad vore vi
utan den där
inte mycket här!

2017-03-09

  Chawa VIP
Fint skaldat om våren...
2017-03-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO