Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Meningens väg

Trädets vända rötter
spretar, letar jord,
finner inga ord...
Men går på spruckna fötter...

Stannar nära kanten,
flämtande demon!
Gråten därifrån!
Man faller utför branten...

Trädets krona splittras.
Drunknar min ballad?
Bruna brända blad;
Och texterna förbittras...

Stigens mål är mening -
Belagd av tusen hål!
Fyller ändamål...
- som tidens andemening...

På lustens gröna gårdar
vandrar glädjen fritt...
Lärdom lärd - är mitt!
Och livets läxa vårdar...




Bunden vers (Rim) av P-E-H
Läst 463 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-03-09 07:46



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Jaa... vad är meningens väg, egentligen...?
Kanske att lära oss av våra hårda prövningar, att väl uppskatta när våra stigar grönska... för har man ibland balanserat på randen till en avgrund
med en flämtande demon... känns den fasta, grönskande stigen som en rofylld hugsvalelse...

Fint skaldat!
2017-03-12

  Ewa-Britt Nilson VIP
Lust och
handling i
förening ger
ofta god
förgrening!
2017-03-10

  ResenärGenomLivet VIP
Fint rimmade verser...
2017-03-09

  ULJO
Du skriver suveränt om livet
2017-03-09

    ej medlem längre
Orden förmedlar både vemod och sökande livskraft.
2017-03-09

  Marita Ohlquist VIP
Fin, tänkvärd text om livet!
2017-03-09

  KattenKin VIP
Vackra vemodsverser. Jag gillar din klassiska stil, och dina rim sitter fint. Naturligt liksom. Applåder!
2017-03-09
  > Nästa text
< Föregående

P-E-H
P-E-H