Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ljuset från solen når oss först efter åtta minuter och nitton sekunder så vi vet inte i stunden om den redan slocknat eller exploderat. Detta ligger troligen miljarder år framåt i tiden och går ej att påverka men vi kan välja att börja vårda vår planet.


Först om drygt åtta minuter

 

vi kan ej veta

om solen slocknat sedan

åtta minuter



eller mindre, den

kanske har exploderat

men jag tror det ej



troligare är

att vi har miljarder år

kvar här på jorden



men blott en bråkdel

därav om vi ej börjar

vårda vår planet.




Bunden vers (Haiku) av limerick VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-03-09 11:36



Bookmark and Share


  aol
Så klokt sant skaldat vännen,
2017-03-25

    J. Herward
Filosofisk (naturalism) haiku som snuddar vid moral.

Viktig text idag.
2017-03-16

  Gunnel Eriksson VIP
Bra påminnelse. Vi tänker på
villkoren för sällan.
2017-03-10

  walborg
Så sant
2017-03-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så sant
egentligen
skall man ej alls
med den komma
på kant...
2017-03-09

  Marita Ohlquist VIP
Vi bär framtiden i våra händer, bör hållas varsamt!
2017-03-09

    tramp
helt rätt !! Köper detta, imorse tog jag tåget till jobbet. Bilen fick stå bra både för plånbok och miljö
2017-03-09
  > Nästa text
< Föregående

limerick
limerick VIP

Mina favoriter
Hålla truten-limerick