Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Återblick

Jag vandrar bland minnen
vid stjärnljusets sken
Ser på namn och datum
som ristats har i sten

Jag tänker på de själar
som strävat här en gång
På åkerlapp och äng
till vind och fågelsång

Jag stannar till och läser
ett namn som är bekant
I minnet vaknar ungdomsår
så härligt och så sant

Jag minns den första kyssen
på mun som eldens glöd
Det var en lördagskväll
när himmelen färgats röd

Den tiden lekte tillvaron
med all sin fulla glans
Du var som själva livet
den skönaste som fanns

Vi trodde den var evig
men kärleken är skör
Som blommor i en vas
så vissnar liv och dör

Så skiljdes våra vägar
och nu så står jag här
Min tanke går till vännen
jag en gång höll så kär

Min vandring är över
och tårfylld är min blick
Från ungdomens dagar
en minnesbild jag fick

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 379 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-03-13 12:56



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Bra skildrade ord som berör.
2017-03-15

  Ingrid Trolle
En mycket vacker
och vemodig dikt
om den ungdoms-
kärlek som var
2017-03-14

    ej medlem längre
Vemodigt, vackert. En hjärtevärmande vandring du bjöd oss på.
2017-03-14

  Bo Himmelsbåge
En ömsint, vacker nostalgidikt om åren
som ristats i sten...
men minnena är Eviga o blommar på nuets gren...

Tack!
2017-03-13

  Blått Norrsken VIP
Jag fångar diktarjagets känsla av hur livet är allt för skört och stora förändringar sker .
2017-03-13

    ej medlem längre
Fint och vemodigt
2017-03-13

  Maj-Lis VIP
Så fint och vemodigt på samma gång
2017-03-13

  DominiQueen
Ömsint vackert om en minnesglimt..
2017-03-13

    Elisabeth Nilsson VIP
En färgrik väv av minnen, vackra och svåra.
2017-03-13

    ej medlem längre
Som en vackert vävd gobeläng av minnen är din underbara dikt.
2017-03-13

  Anya VIP
Vemodigt vacker. Jaa tänk vad minnen gör med oss.
2017-03-13

  Niliboy
Ja, den första stora kärleken som bröts kan vara svår, tom för hälsan. Men det gäller att försonas på livets vandring.Men alla känner inte Jesus!
2017-03-13

  Eva Helene VIP
Ömt, vemodigt och vackert!
2017-03-13

  Marita Ohlquist VIP
Vackert och vemodigt om det som har varit!
2017-03-13

  Marianne Räf
Strålande vackert och sorgligt.

2017-03-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO