Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Porträtt


Kvinna född 1915

En av dem
som livet misshanterat
redan från början
sällsynt godhjärtad
lyssnade aldrig till skvaller
eller ville någon illa-
varken folk eller fä
hade t. o. m. ett rättspatos

Starka känslor
som aldrig kom till uttryck i ord
konstnärligt begåvad
intelligent och empatisk
ändå så olycklig
hittade aldrig en själsfrände




Fri vers (Fri form) av Ingegerd svedin VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-03-10 07:59



Bookmark and Share


    Ingegerd svedin VIP
Sant, att ingen är enbart godhjärtad eller helt perfekt.Hennes ensamhet berodde på, att hon stötte bort de människor som sa sårande ord. Överkänslighet och stolthet i en olycklig kombination.

2017-09-07

  bumerang
Att hitta sin själsfrände är den största lyckan.
Anas en ironi mellan orden?
Ingen människa är bara godhjärtad.
2017-03-11

  Öknens Ros VIP
en sällsynt fin människa, tragiskt att hon förblev ensam.
2017-03-10

  erkki
Vacker dikt som väcker tankar. Otack är världens lön. Så trist att det ibland är så här. Skrämmer dem perfekta människan bort oss vanliga?
2017-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Ingegerd svedin VIP