Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hört Maurice Ravels kända stycke i veckan. I det här fallet har hon inte lämnat jordelivet, snarare är beundraren halvdöd.


Pavane för en prinsessa

Jag roterar runt din bortdöende skugga.
I gränden avklingar Vår sång,
det som blev en Pavane. En dans;
en stilla grace, med insikten om
att det var för sent. För oss.
Framtiden vinkar redan adjö
till toner ingen längre hör:
Blott ljudet av hasande steg
i denna sorgesamma dans.
En döende dans för en
Levande prinsessa.
Ekot av ditt skratt
har spritt sig i mina celler;
där minnet sin boning har.
Farväl !
Farväl: Ett åldrat Hjärta
önskar Dig Allt Gott.
Farväl.




Fri vers av Raul Ström
Läst 284 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-03-11 19:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Raul Ström
Raul Ström