Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och Majorna hälsar dig med en duett på sina läppar

Majorna har sin egen själ

och dess gestalt rör sig med äkthet från ett kvarter till nästa

 

Det är caféer, butiker och kuriosa

restauranter du sällan mött

och spårvagnar som med självklarhet intar rälsen

 

det alternativa som får bre ut sig

någonstans en duett

som klingar ren och klar från ett fönster intill

 

här bor mänskor sida vid sida

i ett Göteborgs Vesterbro

som inte ber om ursäkt för sin identitet

 

här är alla

välkomna in

 

© Birgitta Wäppling, 12 mars 2017

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-03-12 10:55



Bookmark and Share


  aol
Har bott i Majorna trevligt där, så fint skaldat,
2017-08-29

  aol
Har bott i Majorna trevligt där, så fint skaldat,
2017-08-29

    ej medlem längre
Föreställer mig en genuin och trevlig stadsdel med lite lugnare tempo än gatorna i city...
2017-03-12

  Jeanne-Marie VIP
Fint skrivet. Majornaborna är helt sina egna. Allt finns där, affärer, bibliotek.. Min favorit är Govindas. Där sätter jag mig i tempeldelen och har min egen meditation.
2017-03-12
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP