Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon liknar dig!

Snett framför mig sitter en kvinna.
En kvinna med vitt, permanentat hår och glasögon.
Grova händer - precis som du.
Hon liknar dig.
Hon liknar dig...
Jag sväljer klumpen i halsen medan en tår letar sig ner längs ansiktets konturer.
Stilla.
Tomheten är märkbar.
Den ligger i luften omkring mig.
Tomheten omfamnar mig.
Det är inte du.
Du är inte här.
Så nära.
Så långt borta.
Orgelmusik i moll.
Som silke sprider sig tonerna.
Omfamnar.
Kvinnan reser sig upp och går.
Borta - precis som du.


Fridens liljor,
Fanny Gustafson
www.poetissan.se




Fri vers (Fri form) av poetissan.se
Läst 494 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-03-12 19:12



Bookmark and Share


  Thomas Widemark
Fint skrivet! Och en fin bild över sjön Trekanten ser jag!
2017-03-12
  > Nästa text
< Föregående

poetissan.se
poetissan.se