Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tågresa genom konsumtionshetsens vida rike...


Tåget

Genom skogen, förbi husen,
susar vi med x-2000
Genom städer, åkrar, ängar
Allt omkring mig
Viskar pengar, pengar, pengar
Pengar, pengar, pengar, pengar

Allt från kritvita servetten
Till den dyra tågbiljetten,
Sätets dyna, rullgardinen
Läslampan och apelsinen
Grannen köpte ifrån bistron
Sprakar som metall i micron
Pengar, pengar, pengar, pengar,
pengar, pengar, pengar, pengar

Vrider mig, kan ej va stilla
Åker baklänges mår illa
Småbarn skriker, hundar skäller
Tågbolagets tidning dräller
Grälla sidor med reklam
För mål bortom min budgetram
för
Pengar, pengar, pengar, pengar,
pengar, pengar, pengar, pengar

Treåring med iPad sitter
Klistrad, jag är inte bitter!
Mamma, pappa likt sin son
Fast med varsin telefon
Snapchat, twitter, instagram
Ända tills de kommer fram
Pengar, pengar, pengar, pengar,
pengar, pengar, pengar, pengar

Lyxen flödar oavbrutet
Tåget rusar oförtrutet
Men så, signalfel tåget stannar
Flera resenärer bannar
oskyldiga konduktören
Som för fan ej kan rå för den
Tvåminuters tågförsening
Som tycks giltig nog för stening
*djävligt dålig stämning nu*
Pengar, pengar, pengar, pengar,
pengar, pengar, pengar, pengar

Skjutdörrar och andra klass
Och slut på papper in på dass
Åh, sluta gnälla, närsomhelst
Börjar livet gå på räls
Växlar om till nya banor
Fast i samma gamla vanor
Svida om och konsumera
Upplev mera, uppgradera
Pengar, pengar, pengar, pengar,
pengar, pengar, pengar, pengar

Folk byts av vid var perrong
Till helvete far vi med sång
För ljuset som vi en gång såg
I tunneln var ett djävla tåg
Som måste fram i alla lägen
Mos blir de som står i vägen
för tingelingelinge tåget som går
Vidare från år till år
Ut i stora vida världen
Som ett flaggskepp för välfärden
Pengar, pengar, pengar, pengar,
pengar, pengar, pengar, pengar

Natur-resurser tar snart slut
Och fastän vi hör visslans tjut
Så är vi fast i karusellen
främlingar får ta första smällen
Av vår konsumtionspsykos
När närmar vi oss metamorfos
Av samhället och våran syn på
Pengarna, pengarna, pengarna,
pengarna, pengarna, pengarna,
pengarna, pengarna?




Bunden vers (Rim) av Skogens Drottning
Läst 339 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-03-12 20:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skogens Drottning
Skogens Drottning