Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något jag uppenbarligen aldrig lär mig.


Vänta aldrig

Allra käraste, älskade syster
Min röst brister
Och kroppen rister
När jag ber dig
att aldrig, aldrig vänta
på en man.
Jag menar aldrig som i
Vänta inte på att han ska bli klar på dass,
Vänta inte på att han ska sluta dumpa sin skit
I ditt liv
Vänta inte på att han ska fladdra klart
Som en fjäril bland sommarlovets alla blommor
För att sen tillsist,
Slå sig ner hos dig.
Vänta inte på att han ska sluta ta på dig
eller ta dig utan lov
Även om han lovar
Att det inte kommer hända igen.
För det kommer hända
Det funkar inte att vända
Andra kinden till
Och vänta på
att han en dag
Ska sluta slå.

Vänta inte på att han
Ska växa till den drömprins
Som inte finns,
Vänta inte på att han
Ska bli din trygghet,
Den bryggan som du längtar till
från djupt vatten.
Vänta inte på att han
kanske vill ha barn om tio år
Vänta inte på att han
Ska förstå vad du menar
När du poängterar vad som är viktigt för dig

Allra käraste, älskade syster
Vänta aldrig på en man.
Det är dags nu, att du går.
Han är bara en av tusen
Även om hjärtat går i tusen bitar.
Sluta vänta, sluta leta,
För med kärlek är det som med vrilar
På björken eller bortskjutna pilar
Du hittar den först när du slutar leta.
Kanske är hen helt vanlig,
Nån du tidigare markerat som en av de trista,
Men tro mig jag har strukit
Varenda spännande snubbe från min lista.
Och visst, fine! alla förtjänar kärlek
Men du förtjänar det bästa




Fri vers (Fri form) av Skogens Drottning
Läst 493 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-03-12 20:23



Bookmark and Share


  Hopplös själ
Hoppas hon lyssnar!
Och fler därtill!

Så sorgligt med vingklippta människor.....
2017-09-10

  Mymlan58 VIP
Så enkelt, och så svårt! Bra skrivet och tänkvärt!
2017-04-22

  SweetTouch
Fin text, kloka ord! Tack för att du delat dikten här! Ser att du skrivit att du inte hade lärt dig allt detta själv, när du skrev dikten. Men jag tycker ju att du har kunskapen, sedan gäller det att följa sina egna råd också, eller hur? Inte så lätt - men det går...:-)
2017-03-15

  jimmy thure
Mycket bra dikt..
2017-03-15

  Magdalena Eriksson VIP
Tack fina, ska läsa för dottern nästa gång hon kommer hem. vrede humor och generositet, sådant som du kan förmedla å du brinner men brinner inte upp.
2017-03-13

  Jeanne-Marie VIP
Så tänkvärt och bra.
2017-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Skogens Drottning
Skogens Drottning