Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trampa vatten

Vad kan vi göra för att främja freden
när maktens främsta bara bygger sandslott
och medborgare stirrar på sin vinstlott
förlorar blicken i lönebeskeden

när extremister ger sig hän åt vreden
bästföredatum för vår jord har utgått
rasister målar hela Sverige gulblått
och Svenne eldar på och står för veden

om alla bara tänker på sitt bästa
och på att undvika betala skatten
och viktigast är shoppa loss och festa

då kan vi hälsa hem och lyfta hatten
för rädslan griper om de allra flesta
som tycker livet är att trampa vatten




Bunden vers (Sonett) av Petter Wingren
Läst 427 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-03-12 21:21



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Tycker som du. Detta alienerade egosamhälle! Du uttrycker dig väl, med bra rimteknik och metaforer som inte är alltför svåra att förstå.

2017-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren