Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Död mans timme

Död mans timme.

Då ingenting.
Då ingenting alls
så väldigt länge

snart nästan ett år
av outhärdlig väntan
i död tid och intet
och benknote-stelnade
timglasfingrar
bakom precis allt.

Bakom precis allt.

Som har stannat till
i sitt flöde.

Med denna halva livets.
I dom döda människornas timme.

Då när ingenting händer.
Då så mycket av inget.
En gnutta
av mindre än aldrig.
Så lite av allt.

Med förstelnade fingrar.
och i sinnen
utan mer glöd
med frost över glaset
med bottenfrusna själar
är sanden
fylld ut till bredden
och spöklikt tömd.

I timglastimmen.
I ödestimmen.

I en död mans timme.

Då det händer så mycket
av ingenting alls.

För en död mans timme.

Nära gränsen av allt.




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 205 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-03-13 00:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det låter som du väntar på Godot
2017-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman