Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tekniken äger mitt liv

har sålt min själ, sålt min själ
Jag tror att den vårdas väl
Men nej,
Min själ har tagits av en liten grej.

Teknikens under,
Det tar så många stunder,
Det äger våra liv,
Så mycket mer än ett tidsfördriv.
För varje ny app
Får vi ett verklighetstapp
En värld uppbyggd på ett skört system
Som när det inte funkar ger problem.
Tekniken har kontrollen,
Den har tagit huvudrollen.
Kan vi låta det ske,
Klarar världen sig utan en timme, två, tre?

Tänk om vi åter kunde umgås med varann
Och låta tekniken vara lite grann.
Om vi åter började lyssna och se
Vad skulle det kunna ge?
Leva som man gjorde förut
Telefonlivet ser så märkligt ut!
Det är ett nytt nöje
Där vi gör oss till åtlöje.
Vi försvinner in i en annan värld
Där kan vi ta del av lyx och flärd,
Där vi tar del av andras liv
Och förlorar helt vårt egna driv.

Så har jag stirrat på en skärm en hel dag
"Åh, hur kunde jag?"
En dag har gått,
Är nu ett minne blott,
Den kommer aldrig åter
Hur klyschigt det än låter!

Stopp, stanna, hallå!
Är det verkligen rätt att leva så?
Är det kanske dags att återgå
Till det verkliga livet ändå?

Fridens liljor,
Fanny Gustafson
www.poetissan.se




Bunden vers (Rim) av poetissan.se
Läst 315 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-03-14 18:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tack för de kloka tankar och viktiga reflektioner du får med i denna text. Jag är uppriktigt glad över att det är mer än jag som saknar allt det som den lilla teknikprylen lyckats kapa åt sig av det mellanmänskliga umgänget. Det kommer en trend som visar på en tillbakagång till det verkliga livet utan flykt till apparnas låtsasland. Bra Fanny!
2017-04-25

    Avtuggad
Men ja och hurra- tack för denna!
2017-03-14
  > Nästa text
< Föregående

poetissan.se
poetissan.se