Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pärlor på livets tråd







Mörkrets frusna tårar
grå och glanslösa
föll ned i hoppets skål

när ljuset återkom
skimrade de som pärlor
i regnbågens alla färger

trädde dem på livets tråd
som ett vackert smycke att bära

av glädje och tacksamhet
över livets styrka

men även som en påminnelse
om livets skörhet




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 495 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2017-03-15 11:03



Bookmark and Share


  Lena Karman
Mycket tänkvärd text. För mig blir den en beskrivning av alla mina känslor av dubbelhet där sorg, glädje, förtvivlan och hopp slåss om min uppmärksamhet i terrorns tidevarv.
2017-04-14

  Anya VIP
Fint synsätt som inger styrka och insikt.
2017-03-17

    ej medlem längre
Vackert, klokt och insiktsfullt. Inte stoppa undan, gömma det svåra, mörka utan låta det genomgå ljusets förvandling.
2017-03-17

  KattenKin VIP
Oj vilken vacker bild du målar upp med dina klokskaper - applåder!
2017-03-16

    ej medlem längre
Vilken fantastisk symbolik i texten! Jättebra skrivet och tänkvärt! Allt kan ses på flera sätt.
2017-03-16

  Salvation Pepper
Allt ljus räknas.
2017-03-16

  walborg
Vilken ljus livsbejakande inställning
2017-03-15

    Peter Söderqvist
Du vänder verkligen det mörka till något ljust i dina texter.
2017-03-15

  Gunnel Eriksson VIP
Dikten är en fin liknelse
2017-03-15

  Maria Sundelin VIP
En fin bild av livets nyanser
Kramar
2017-03-15

    ej medlem längre
Vacker dikt om glädje och tacksamhet efter sorgens tid!
2017-03-15

  Janina Kaminska
Visdom i dina ord. Bokmärket.
2017-03-15

  Eva Helene VIP
Vilken vacker bild!
2017-03-15

  Marianne Räf
Ett vackert smycke! Kan va´ värt
å trä mörkrets tårar på tråd...¨¨¨
Fint beskrivet !
2017-03-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart och tänkvärt diktat om livets pärlor.
2017-03-15

  överlevaren VIP
Väldigt vackert!
2017-03-15

    ej medlem längre
Åååh, Marita. Du har skrivit en helt underbar dikt! Tack. <3 Den bokmärkes direkt.
2017-03-15

  M.Eta
Fantastisk fin text, något att ha i åminnelse när tårarna rinner! Jag bokmärker också!
2017-03-15

  Blått Norrsken VIP
Så fin och underbar text du har skrivit . Bokmärker !!!
2017-03-15

  ULJO
Helt suveränt
2017-03-15

  Niliboy
Å styrkan kommer åter som vi skattar så högt, ödmjuka å saktmodiga som vi är.
2017-03-15

  Niliboy
Ja, alla lärljungar förkovras för var dag.
2017-03-15

  Öknens Ros VIP
så formas vi av livet, blir det vi blir, med styrka att möta livets allvar.
2017-03-15

    ej medlem längre
En dikt att bara älska!
2017-03-15

    älskadflicka
Oj, vad vacker!!
2017-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP