Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
normal arbetsdag + lektion i överlevnad (och, hur vänskap fungerar)


När Karon sjönk trädde vi fåglar på spett



(lyssna nu)




dari 386 ord, engelska 3304 ord,
amhariska 200 ord, polska 796 ord,
ryska 6098 ord, ukrainska 1279 ord



(Pengar finns i bruna bokhyllan,
även sedlar ovanför böckerna –
obs, en del blir snart ogiltiga.
Blå vas i vardagsrummet.
Mer finns i plånboken.
Pengarna ska gå till katterna.
Vaccinationsintyg finns i
hyllan över vita skrivbordet.

Jag orkar inte mer.)





persiska 201 ord, bulgariska 2063 ord,
tjeckiska 1231 ord, slovenska 1790 ord,
finska 464 ord, rumänska 801 ord



– Men… vad fan håller du på med, egentligen?
Sluta med det där jävla dramat och om du
inte kan så dra inte in mig i det, skärpning
för helvete!
[tystnad]



(kroklagd, varför en svan
blöder från varje fjäder:

den här dagen
är inte ditt liv)




tagalog 5608 ord, kelderash 315 ord,
italienska 2630 ord, swahili 400 ord,
lovari 276 ord, khmer 24690 ord



– Alltså, jag skiter i om du har en
fucking kris, jag behöver hjälp här,
gå igenom alla fakturor, statistik,
uppdrag, alla kunder. Det är bra om
jag kan räkna med dig.



(sköra kvinnor
kläs som pålar,

hur övergivenhet stavas:




m ä n n i s k a)




franska 200 ord, somaliska 5535 ord,
uzbekiska 688 ord, dari 12499 ord,
grekiska 2190 ord, danska 1262 ord



– LYSSNA NU:
ÄNDRA INTE KORRADE EKONOMISKA UTTRYCK
– Jag har inte –
– Mådde inte du bra nyss?



(i begynnelsen:

orden,

den typ av person jag är)





tyska 1439 ord, persiska 906 ord,
bulgariska 1264 ord, litauiska 395 ord,
albanska 202 ord, kurmanji 1521 ord



– Förstår du inte vad jag skriver?
– Men –
– Jag ville att du skulle lära dig dina brister!



(brister
som en trana,

de obrukbara)





badinani 15130 ord, hebreiska 8109 ord,
lettiska 300 ord, norska 19511 ord,
assyriska 935 ord, bosniska 12673 ord



– Ska du bara försvinna helt eller?
– Ja.



(58,3
58,0
56,4
56,8
57,4
57,7
58,5
58,5
58,5)





arabiska 459 plus 2166 plus 200 plus
7998 plus 1856 plus 310 plus 6014 plus
457 är lika med 19460 ord



– Som sagt får man ta en del friheter, men det kan vara bra att motivera vissa överträdelser av instruktioner. Så ska det alltid vara Scarlet.
– Två t. Och tack.



(vissa överträdelser,
försäljning av mödomshinnor,

ett lands fortlevnad:

vi gör vår plikt)





– Du har gjort fel.
– Ja.


(ja)



(det ämne vi aldrig talar om:

vad våra handleder gör,


och varför)






Fri vers av Scarlett Miryam VIP
Läst 664 gånger
Publicerad 2017-03-15 19:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Scarlett Miryam
Scarlett Miryam VIP