Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vi var i den frågvisa åldern, vad, hur, varför, varför stup i kvarten. Plötsligt frågade vi Vad blir man när man dör? En pelargon! sa vår uttröttade mamma. Men här är det en tulpan som ger svaret. Den skruttiga blomman inbjöd till både ord och bild


Om förvandlingens skönhet (med tillägg)

 

 

att få vissna bort så skönt och oberäkneligt

som en tulpan skrynklar hop sina kronblad

medan färgen dras ut i den fransiga kanten,

dag för dag, med en ständigt självklart

levande personlighet

 och sedan bara falla, segla lätt och tyst

på tidens osynliga vingar

 

är inte allom förunnat,

men vore

 

en nåd att stilla be om

 

 

 

2017-03-15    21:14

 

 

Jämför gärna tulpanbilderna - så här såg tulpanen ut i föregående text om den

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2041415

 

 




Fri vers av Minkki VIP
Läst 416 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-03-15 20:11



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Ansluter mig till Walborgs kommentar som träffade mitt i prick.
2017-03-20

  Kozo
nature morte, med ord...
2017-03-20

  TrollTörnTrappan VIP
"medan färgen dras ut i den fransiga kanten" - se det var en skönt utpressad, magisk rad! ...i den skrynkliga tulpanens andäktiga poesi.
2017-03-19

  Jan Widströmer VIP
Låter behagligt och drömlikt, här väl sagt.
2017-03-19

    ADI Nehlin
Så underbart vackert skrivet!
2017-03-19

    ej medlem längre
Så kärleksfullt skrivet om åldrandet och detta livets slut.
2017-03-17

  walborg
En helt underbart skön bild av åldrande och död sprunget ur barnets självklara fråga
2017-03-15

    ej medlem längre
Så vackert om åldrandet. Och bilden illustrerar detta väl. Få kan åldras så skönt som en tulpan.
2017-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP