Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Granit

Djupt in i djupaste skogen finns en sten
den hårdaste hårda av kompakt granit
ingen mänsklig varelse har hittat dit
den glänser med glans alltid putsad och ren

spårade spår av klövar tassar och ben
i tidlösa tider en stig till en rit
i natten kan ingen skilja svart från vit
mörkaste mörker långt ifrån solens sken

ändå glänser med glans och ljus inifrån
det skiraste skira sken på spårad stig
djuren vet att livet är bara ett lån

tusen tungor håller stenens glans evig
vet var det ljusaste ljus kommer ifrån
att stigen till stenen ska hållas helig




Bunden vers (Sonett) av Petter Wingren
Läst 217 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-03-16 06:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren