Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto. Eva Hedlund fd. Langrath


På ett tåg

Höghastighetståget kränger
tjärnen nästan isfri
intill strandkanten
en ensam svan

mellan tallarna
öar av snö
en omkullfallen björk
vilar mot en tallgren

på andra sidan gången
pratas pedagogik
flaskorna klirrar i bistron

jag tränar inför lägre inkomst
dricker kaffe ur termos
äter keso och banan

en fallfärdig lada
en halv minut senare
nya villor på rad
röda, vita och blå
låga, höga

ett sandtag
och skog igen
tallar och granar

© Eva Hedlund fd Langrath 2017




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 413 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-03-16 20:15



Bookmark and Share


  Annaemi VIP
Det är något visst med att åka tåg, att titta ut över landskap och städer, det sätter fart på tankarna och känslan. Fin bild av resan som du förmedlar i din dikt.
2017-03-17

  Anya VIP
Här fångar du en här- och nustund på ett mycket fint sätt. Jag är med från början till slut. Tycker om hur du beskriver diktarjaget:
"jag tränar inför lägre inkomst
dricker kaffe ur termos
äter keso och banan"

Det levandegör ytterligare en dimension.
2017-03-17

  Bibbi VIP
Tack för att Du tar oss med på Din resa!
2017-03-17

    ej medlem längre
Fin resa genom nuets landskap och med tidsaspekter framåt.
2017-03-17

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Skön tågresa inklusive "tränar för lägre inkomst."
Tack för sällskapet.Glad vår. TBG.

2017-03-16

  Per Rydberg
Vackert använda vrdagsord. Du tecknar lyhört ett landskap. Det vilar en aura av ensamhet men i trygghet och med hopp!
2017-03-16

  aol
Just såsom man färdas i ett landskap med så fin poesibeskrivning.
2017-03-16

  ULJO
En resa i tiden. Fint
2017-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP