Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trubaduren

Hej gamle trubadur
sjung en sång för mig
jag är trött och skral
så spela innan jag går
mitt liv har varat länge
mycket har jag sett
men jag är ganska sliten
det kanske du förstår

Hej gamle trubadur
sjung för mig om kärlek
låt dina toner falla
som manna mot vår jord
jag lyssna vill och njuta
av det du har att ge
en saga en berättelse
med berörande ord

Hej gamle trubadur
stäm upp din gitarr
slå an ditt ackord
i kärlekesinfluenser
låt mig få beröras
av det du bjuder
fina ord om känslor
som vackert glänser

Hej gamle trubadur
låt mig så få dansa
och omfamnas av nuet
till tonerna du ger
jag vill höra sångerna
från livets triangel
få njuta en stund
innan mörkret sig beger

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 317 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-03-20 19:20



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gillas.)
2017-03-24

  Eva Helene VIP
Det är många trubadurer som förgyllt min tillvaro. Fin text!
2017-03-21

  M.Eta
En trubadur som sitter och spelar och sjunger är ofta mysigt och avslappnande. fin text
2017-03-21

  överlevaren VIP
Skön rytm, bra!
2017-03-21

  Salvation Pepper
Viss ska han sjunga för dig, du sjunger ju för alla med alla dina dikter.
2017-03-21

  Angel of love
Ljuvlig rytm i texten.
2017-03-21

    ej medlem längre
positivt och själfullt
2017-03-21

    ej medlem längre
Sång och dans ger själen vingar och lyfter en. Bra skrivet.
2017-03-21

  Blått Norrsken VIP
Mycket bra skrivet i rytm och form.
2017-03-20

  Janina Kaminska
Vackert skrivet.
2017-03-20

  Åse Tropp VIP
Härliga ord och klang!
2017-03-20

    ej medlem längre
Vackert skaldat om trubaduren som sprider glädje.
2017-03-20

    ej medlem längre
Sång och musik är alltid välkommet, det lättar lite i allt det trista och mörka!
2017-03-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO