Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slutet

 

Avpolleterad
Inte längre behövd
Medveten om hur tiden går

Det liv han valt
Byggt för trygghet 
Förstås och förutses
Ångestmildrande

Ofrånkomligt kommer tankarna
Allt han ville 
Allt han aldrig vågade

Då finns hon där
Hon gånger två
Hon nu och hon då

Så levande
Värme, spänning, lockelse
Tvivel
Oro
Och så förfärligt rädd


Konsekvenserna
Ansvaret för någon annans sammanbrott
Skräcken för sitt eget
Att släppa den sista räddningsplankan

Valet var lätt
Låta det inre leva
Förpassas till dröm och dikt
Medan livet pågår vid sidan om

Avpolleterad
Bortvald 
Och ensam 
- till sist och trots allt

 




Fri vers (Fri form) av häxängel
Läst 269 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-01 10:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

häxängel