Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Björkens medicin

Ur björken rinner sav
och det med fart
när det våras
det känns underbart
En gratis medicin
för kropp och själ
den finns till alla
både gott och väl

Från jordens djup
genom stam och bark
blir den förnämlig
och god och stark
Med hjälp av slang
och några spann
den rinner flödigt
för både kvinna och man

För den som önskar
och medicin vill ha
är björkens saft
så väldigt bra
Den är så ren
en naturprodukt
på många krämpor
den får bukt

Den kanske hjälper
dig med cancer
och ger de trötta
nya chanser
Den ger en pigg
och nyter kropp
nu innan björken
står i knopp

Det finns så mycket
i vår natur
som gärna hjälper
människor och djur
Men björksaften
är den bästa
den hjälper alltid
mot det allra mesta

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 302 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2017-03-20 07:58



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Bra skrivet om någonting extra intressant. Tack !!!
2017-03-24

  Lars Hedlin
Rena rama vitamin kuren :)
2017-03-24

    ej medlem längre

Björken är inte bara vacker:)
2017-03-24

    ej medlem längre
Man borde ta mer vara på naturens möjligheter istället för att stoppa i sig kemikalier...
2017-03-20

    ej medlem längre
Hälsosam dryck en kopp vår! ;)
2017-03-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint diktat om naturens läkande krafter, som vi kanske inte tänker på.
2017-03-20

  Marita Ohlquist VIP
Intressant och spännande naturprodukt!
Har aldrig druckit det, mem smakat på sirapen.
2017-03-20

  Janina Kaminska
Ja, det finns så mycket gott i naturen. Fint skrivet.
2017-03-20

  M.Eta
Finns mycket att ta vara på i vårt växtrike som gör under för kropp och själ. Fint!
2017-03-20

    ej medlem längre
Naturens kraft övervinner det mesta som människan försöker förstöra.
2017-03-20

    ej medlem längre
Fint skrivet. Naturen och vi lever i samverkan. Om vi behandlar naturen väl, så behandlar naturen oss väl. En savtappning bör utföras skonsamt mot björken. Björksavstappning ingår heller inte inte i allemansrätten. Har du ingen egen björk, fråga alltid markägaren först innan du börjar borra.

http://www.cybis.se/craft/birch/tappning.htm

2017-03-20

  överlevaren VIP
Naturen är god!
2017-03-20

  aol
Fint skaldat med rim och budskap uti.
2017-03-20

  Marianne Räf
Känner igen detta. Har hört dig tala om björksaft, förut! Är det svårt å få tag på - om jag vill testa? Kostnad ?
2017-03-20

  Ewa-Britt Nilson VIP
S ötaktig saft
A bsolut med kraft
V isst bästa vi haft!
* Plus för den
* via Ditt
* skrivskaft!
2017-03-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO